ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ: ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

04/04/2019

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ο Πολιτιστικός χώρος Macart εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία αφού παραβρέθηκαν περισσότερα από 350 άτομα, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το κλεινόν άστυ: ματιές στην πόλη». Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, εκπρόσωποι των χορηγών που υποστήριξαν την εκδήλωση, ο πρόεδρος του τμήματος Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Χάρης Πρέσσας, δημοσιογράφοι από πολλά ΜΜΕ, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πλήθος φιλότεχνων.
Στην έκθεση που συνεχίζεται μέχρι τις 27 Απριλίου, συμμετέχουν με έργα τους οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες φωτογράφοι. Πρόκειται για τους Γιώργη Γερόλυμπο, Γιώργο Δεπόλλα, Τάκη Ζερδεβά, Πάνο Κοκκινιά, Παναγιώτη Λάμπρου, Καρολίνα Μέη, Χρίστο Σιμάτο και Γιάννη Σούλη, όλοι τους με σημαντική παρουσία τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Εκτός των παραπάνω, εκτίθενται επίσης φωτογραφίες του γνωστού, για την ενασχόλησή του με την ιστορία της Αθήνας, δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου και του ζωγράφου Αχιλλέα Χρηστίδη. Συμμετέχουν ακόμη δύο νεότεροι φωτογράφοι, η Δήμητρα Βαρουξή και ο Θανάσης Ζέκος.
Η νέα αυτή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης έκθεσης «ενδιάμεσοι χώροι» που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εικαστικών, δημοσιογράφων, σχολών και συλλόγων φωτογραφίας, σχολείων, καθώς και μεγάλου αριθμού φιλότεχνων.
Αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες μέσα από 39 εικόνες, καταθέτουν την δική τους οπτική γωνία για το κλεινόν άστυ, την ξακουστή πόλη των Αθηνών, που ζει σήμερα ανταλλάσσοντας το ένδοξο παρελθόν της με τους ρυθμούς των εντάσεων και των αντιθέσεών της.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, εκδόθηκε κατάλογος με τα έργα των συμμετεχόντων, σε 500 αριθμημένα αντίτυπα, ο οποίος μοιράζεται δωρεάν στους επισκέπτες.