Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ “marginally HUMAN” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΧΟΥ

09/08/2019

Η εταιρεία ανέλαβε την παραγωγή του καταλόγου για την αναδρομική έκθεση του Νίκου Μόσχου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση 148 σελίδων που σχεδιάστηκε από τον Μιχάλη Μόσχο και περιλαμβάνει τα έργα του καλλιτέχνη από το 2012 έως σήμερα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 12 Ιουλίου και αποτέλεσαν σημαντικό πολιτιστικό γεγονός με διοργάνωση και υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου και όσοι έχουν τη δυνατότητα δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη δουλειά του καλλιτέχνη. Χαρακτηριστικά ο Νίκος Βατόπουλος σε δημόσιευμά του στην εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει:
…Μέσα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο, τα έργα του Νίκου Μόσχου συνθέτουν ένα εικαστικό σύμπαν με έντονη εσωτερική κινητικότητα. Η ζωγραφική του έχει εντάσεις, σπασμούς και ανατροπές σε έναν κόσμο απρόβλεπτο και ρευστό, με έναν τρόπο, θα έλεγε κανείς, ιδρυτικό της γένεσής της. Σε αυτό το υποβλητικό περιβάλλον, που παραπέμπει στο ενετικό παρελθόν της γενέτειρας του δημιουργού, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει εξελικτικά στάδια της εικαστικής γραφής του Νίκου Μόσχου, από το 2012 έως σήμερα, μια πορεία διαρκούς αναζήτησης μέσα σε ένα ορισμένο, αναγνωρίσιμο ύφος. Υφος που ο Νίκος Μόσχος από πολύ νωρίς οριοθέτησε και έκτοτε καλλιεργεί εξελισσόμενος…